29 Mayıs 2016 Pazar

Şeftali Kebabı

                                                                 




                                                                   
 



 Mutlu Pazarlar,

Günlerden Pazar olunca genellikle öğle yada akşam yemek menülerinde illa ki mangal olur.Bir Kıbrıs'lının mangalında olmazsa olmazlarından şeftali kebabımız.

Koyun veya keçinin "gömlek" de denilen yağlı iç zarına  kıyma, soğan,maydanoz,tuz ve baharatlar ile
hazırlanan köfte dolma gibi sarılarak hazırlanır.Hazırlanan şeftali kebapları genellikle mangal da bazen de ızgarada pişirilir.

Pişirirken zardaki yağ erir, zarın kalanı kuruyup kızarır.Yağlı zarın içinde pişen köfte aşırı lezzetli olur.Kolestrol ,yüksek tansiyon ,kalp ve damar hastalıkları yada buna benzer bir hastalığınız mevcutsa şeftali kebabını yerken kızarmış olan zarı köfteden ayırmanız sağlığınız açısından önem taşiyacaktır.

Hayvan yağı yemeniz için sağlığınız uygunsa ve damak tadı sizin için önemli ise zarını ayıklamadan yemenizi kesinlikle öneriyorum,ama dikkat edşn bağımlılık yapabilir.

Kıbrıs'lıların banna yada terp dediği yağlı iç zar çok fazla yağ ihtiva ettiğinden dolayı birçok ülkede satılmamaktadır.

Şeftali kebabı Kıbrıs kültürü ile özdeşleşmiş yemeklerimizdendir.Kıbrıs'a gelipde tatmadan geçilmeyecek bir lezzet olduğunu düşünmekteyim.Kıbrıs harici ülkerelerdede rastlamanız belki de mümkündür ama Kıbrıs'ın tadı bir başka...

                                                        





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder